Η μελέτη COURAGE-ALS, στην οποία αξιολογήθηκε το reldesemtiv έναντι εικονικού φαρμάκου, δεν πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μεταβολής ALS Functional Rating Scale-Revised (ALSFRS-R) από την αρχική τιμή έως την Εβδομάδα 24 καθώς και άλλα βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία.

H εταιρεία αποφάσισε τη διακοπή της προαναφερθείσας μελέτης, καθώς και της ανοιχτής επισήμανση μελέτη επέκτασης, COURAGE-ALS-OLE.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Ο FDA ενέκρινε το leniolisib (Joenja) για τη θεραπεία του συνδρόμου APDS [activated phosphoinositide 3-kinase delta (PI3Kδ) syndrome] σε ενήλικες και παιδιά 12 ετών και άνω. Το φάρμακο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και αποτελεί έναν από του στόματος χορηγούμενο επιλεκτικό ΡI3Κδ αναστολέα.

Η έγκριση του FDA βασίστηκε σε δεδομένα από μελέτη Φάσης 2/3.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

O FDA ενέκρινε το trofinetide (Daybue) για τη θεραπεία ασθενών ηλικίας 2 ετών και άνω με σύνδρομο Rett. Το φάρμακο αποτελεί την πρώτη και μοναδική θεραπεία για αυτό το σύνδρομο.

Η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης 3, Lavender, στην οποία συμμετείχαν 187 ασθενείς με σύνδρομο Rett που έλαβαν trofinetide ή εικονικό φάρμακο για 12 εβδομάδες. Στη μελέτη τα κορίτσια που έλαβαν trofinetide παρουσίασαν στατιστικώς σημαντική βελτίωση σε σχέση με το εικονικό φάρμακο στο Syndrome Behavior Questionnaire (RSBQ) και στο Clinical Global Impression of Improvement (CGI-I).

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Το Eladocagene exuparvovec, η μοναδική γονιδιακή θεραπεία για παιδιά με την εξαιρετικά σπάνια γενετική διαταραχή ανεπάρκεια της Αρωματικής L-Αμινο Οξικής Δεκαρβοξυλάσης (AADC), προτείνεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αριστείας Υγείας και Φροντίδας (NICE).

H ανεπάρκεια της AADC πυροδοτείται από μία γενετική μετάλλαξη και προκαλεί ένα εύρος σοβαρών συμπτωμάτων που επηρεάζουν κυρίως το ΚΝΣ, το αυτόνομο νευρικό σύστημα και το ενδοκρινικό και γαστρεντερικό σύστημα.
Σύμφωνα με το NICE, το eladocagene exuparvovec χορηγείται απευθείας στον εγκέφαλο μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής νευροχειρουργικής διαδικασίας σε παιδιά ≥ 18 μηνών που έχουν σοβαρή μορφή ανεπάρκειας της AADC.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Η Janssen ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα από δοκιμή Φάσης 3 συνδυαστικής αγωγής macitentan και tadalafil που περιέχεται σε μία ταμπλέτα σε ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (Pulmonary Arterial Hypertension, PAH).

Πρόσφατα είχε γίνει σύσταση οι ασθενείς με ΡΑΗ και χωρίς καρδιοαναπνευστικές συννοσηρότητες να λαμβάνουν συνδυαστική θεραπεία με macitentan και tadalafil αλλά έτσι έπρεπε οι ασθενείς να λαμβάνουν πολλά χάπια.
Αποτελέσματα της μελέτης A DUE έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις με συνδυαστική θεραπεία των 2 ουσιών σε μία ταμπλέτα σε σχέση με τη μονοθεραπεία με macitentan και tadalafil.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΣΠΟΦ

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΣΠΟΦ

Μάθετε τα πάντα για τη Φαινυλκετονουρία (PKU)

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ VIDEO

 

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε
στη σελίδα με τα διαθέσιμα video.

Go to top
JSN Medis 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework