Η Roche δημοσίευσε νέα μακροχρόνια δεδομένα, τα οποία έδειξαν ότι το 75% των ασθενών με Υποτροπιάζουσα/Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (RRMS) που έλαβαν Ocrevus (ocrelizumab) δεν είχαν ένδειξη δραστηριότητας της νόσου μετά από 2 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε στο Dupilumab (Dupixent) ονομασία επαναστατικής θεραπείας για την ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα. Η απόφαση αυτή, που στηρίχτηκε στα θετικά αποτελέσματα από μια μελέτης φάσης 3, θα επισπεύσει την ανάπτυξη και αξιολόγηση του φαρμάκου των Regeneron Pharmaceuticals και Sanofi για τη θεραπεία ασθενών 12 ετών τουλάχιστον.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το Onureg (azacitidine) της BMS για τη συνεχιζόμενη θεραπεία ενηλίκων με οξεία μυελοειδή λευχαιμία (AML) . Η έγκριση επιτρέπει στους ιατρούς να συνταγογραφήσουν το φάρμακο σε ασθενείς που έχουν πετύχει πρώτη πλήρη απόκριση (CR) ή CR με ελλιπή ανάκτηση αίματος (CRi) μετά από εντατική επαγωγική χημειοθεραπεία και οι οποίοι δε μπορούν να ολοκληρώσουν εντατική θεραπευτική αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε την άδεια κυκλοφορίας του Imbruvica (ibrutinib) της Janssen προκειμένου να συμπεριληφθεί η θεραπεία ασθενών με CLL που δεν έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία. 

Η απόφαση στηρίχτηκε σε δεδομένα από τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ Ε1912 σύμφωνα με τα οποία ενήλικες >70 ετών ή και νεότεροι που δεν είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία και στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο μαζί με rituximab έζησαν περισσότερο χωρίς εξέλιξη της νόσου συγκριτικά με αυτούς που έλαβαν την καθιερωμένη χημειοθεραπευτική αγωγή με fludarabine, cyclophosphamide και rituximab (FCR).

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το daratumumab και το hyaluronidase (DARZAFLEX FASBRO) ως μια υποδόρια πολλαπλή αγωγή για τη θεραπεία ασθενών με πολλαπλό μυέλωμα. Η νέα έγκριση περιλαμβάνει 4 διαφορετικές αγω γές για 5 ενδείξεις πολλαπλού μυελώματος (νέο διαγνωσθέντες ασθενείς, ασθενείς ακατάλληλοι για μεταμόσχευση και υποτροπιάζοντες ή ανθεκτικοί ασθενείς).

Οι νέες ενδείξεις βασίστηκαν σε 4 ευρήματα από τη μελέτη φάσης 3, COLUMBA, και τη δοκιμή φάσης 2, PLEIADES.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ VIDEO

 

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε
στη σελίδα με τα διαθέσιμα video.

Go to top
JSN Medis 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework