Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το rituximab-abbs (Truxima, Celltrion Healthcare)
11 Δεκεμβρίου 2018

για τη θεραπεία ενηλίκων με μη-Hodgkin λέμφωμα. Αυτό είναι και το πρώτο βίο-ομοειδές που εγκρίνεται από τον FDA γι αυτόν τον σπάνιο αιματολογικό καρκίνο.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το gilteritinib (XOSPATA) της Astella Pharma
11 Δεκεμβρίου 2018

για τη θεραπεία ενηλίκων με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική οξεία μυελοειδή λευχαιμία (AML) με μια FLT3 μετάλλαξη, η οποία ανιχνεύεται με ένα τεστ εγκεκριμένο από τον FDA.

Οι Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το Gilenya (fingolimod) της Novartis για τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων ηλικίας 10 έως 17 ετών με υποτροπιάζουσες-επαναλαμβανόμενες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης (RRMS).
11 Δεκεμβρίου 2018

Πρόκειται για την πρώτη και τη μοναδική αδειοδοτημένη, από του στόματος χορηγούμενη, θεραπεία τροποποιητική της νόσου για παιδιά και εφήβους με αυτή τη νόσο.

Οι Αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές δέχτηκαν να εξετάσουν την Αίτηση Άδειας Βιολογικών Προϊόντων της Novartis για το Zolgensma (AVS-101, onasemnogene abeparvovec), μια ερευνώμενη θεραπεία γονιδιακής αντικατάστασης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) Τύπου 1.
11 Δεκεμβρίου 2018

Το Zolgensma έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίζει τη γενετική αιτία της νόσου, η οποία είναι μια θανατηφόρος νευρομυϊκή νόσος με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές.

H Janssen αποκάλυψε δεδομένα από μια δοκιμή τελικού σταδίου τα οποία υποστηρίζουν την πρώιμη χρήση του βιολογικού daratumumab (Darzalex) σε ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα.
11 Δεκεμβρίου 2018

Αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, ΜΑΙΑ, δείχνουν ότι η προσθήκη του daratumumab σε lenalidomide και dexamethasone μειώνει τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου ή θανάτου σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς π

Η CAR-T θεραπεία Yescarta (axicabtagene-ciloleucel) της Gilead θα είναι πλέον διαθέσιμη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για ορισμένους ενήλικες με λέμφωμα.
11 Δεκεμβρίου 2018

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αριστείας Υγείας και Φροντίδας (NICE) δήλωσε ότι η θεραπεία μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Αντικαρκινικών Φαρμάκων για ενήλικες με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό μεγαλοκυτ

To Luxurna (voretigene neparvovec) της Novartis εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) για τη θεραπεία μιας σπάνιας κληρονομικής νόσου που προκαλεί απώλεια όρασης.
28 Νοεμβρίου 2018

Συγκεκριμένα, η EC ενέκρινε τη χρήση της γονιδιακής θεραπείας (η οποία χορηγείται μία μόνο φορά) για τη θεραπεία ασθενών με απώλεια όρασης λόγω μιας γενετικής μετάλλαξης και στα 2 αντίγραφα του RPE

To Poteligeo (mogamulizumab) της Kyowa Hakko Kirin (Kyowa Kirin) έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη για τη θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης (MF) και του συνδρόμου Sezary (SS)
28 Νοεμβρίου 2018

δύο από τα πιο κοινά υπό-είδη του δερματικού Τ λεμφώματος, ενός σπάνιου τύπου μη-Hodgkin λεμφώματος.