Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε ονομασία ταχείας αδειοδότησης (fast track) στον FLT3 αναστολέα, gilteritinib, της Astellas
12 Οκτωβρίου 2017

για τη θεραπεία ενηλίκων με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική οξεία μυελοειδή λευχαιμία (AML) θετική σε FLT3 μετάλλαξη.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δέχτηκε την Αίτηση για Άδεια Βιολογικών προϊόντων (BLA) για το burosumab για τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με φυλοσύνδετη υποφωσφαταιμία.
12 Οκτωβρίου 2017

Το φάρμακο έλαβε, επίσης, προτεραιότητα εξέτασης.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Li Weibo στη Κίνα θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης για το άνοιγμα ενός νέου ινστιτούτου
12 Οκτωβρίου 2017

αφιερωμένο στη μελέτη σπάνιων παθήσεων και κυρίως στην RNA βιολογία και RNAI τεχνολογία.

H Myeloma UK ξεκινάει πανεθνική μελέτη με σκοπό την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός καινούργιου θεραπευτικού συνδυασμού που περιλαμβάνει Darzalex (daratumumab) για ασθενείς με γενετικώς-καθορισμένο μυέλωμα υψηλού κινδύνου.
12 Οκτωβρίου 2017

Η μελέτη χωρίζεται σε 2 μέρη.

Το φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού, Verzenio (abemaciclib), της Eli Lilly δεν κατάφερε να βελτιώσει τη συνολική επιβίωση σε μελέτη τελικού σταδίου
12 Οκτωβρίου 2017

που αξιολογούσε την προοπτική του φαρμάκου σε ασθενείς με KRAS-μεταλλαγμένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC).

Ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής περίθαλψης (ΜΗΡΑ) χορήγησε ονομασία Υποσχόμενου Καινοτόμου Φαρμάκου (ΡΙΜ) στο volanesorsen της Akcea Therapeutics
12 Οκτωβρίου 2017

για τη θεραπεία του συνδρόμου οικογενούς χυλομικροναιμίας (FCS),μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής λιπιδίων.

Ασθενείς με οπτική νευρομυελίτιδα (NMO) κι άλλες παρόμοιες νευροφλεγμονώδεις διαταραχές που σχετίζονται με κεντρικό πόνο, έλαβαν την πρώτη δόση του ΑΒΧ-1431 σε μια μελέτη Φάσης 1b.
12 Οκτωβρίου 2017

H μελέτη διεξάγεται σε 2 κλινικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο κι ο σκοπός της είναι η αξιολόγηση του ΑΒΧ-1431 στον χρόνιο κεντρικό πόνο.

H Boston Biomedical ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε ονομασία ορφανού φαρμάκου στο DSP-7888, ένα εμβόλιο για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο στον εγκέφαλο.
12 Οκτωβρίου 2017

Τον Ιούνιο, η θεραπεία είχε λάβει ονομασία ορφανού φαρμάκου για το μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο (MDS).