Πίτσιου Γεωργία

Η κ. Γεωργία Πίτσιου είναι Πνευμονολόγος, Γ.Ν. "Γ. Παπανικολάου"

 


Λέκτορας Πνευμονολογίας, εργάζεται στη Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με “άριστα”. Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία και κατόπιν στην Εντατική θεραπεία στη Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη γενική ΜΕΘ του Γ.Ν.“Γ. Παπανικολάου”, αντίστοιχα. Αναγορεύτηκε  διδάκτορας του ΑΠΘ το 1999 με “άριστα”. Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα την επίδραση της ιστικής υποξίας στην απώλεια βάρους των ασθενών με ΧΑΠ μέσω της παραγωγής κυτταροκινών.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Επιστημονικό Ινστιτούτο F. Maugeri στη Παβία Ιταλίας στην αποκατάσταση ασθενών με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα. Επίσης, έκανε εξάμηνη  εκπαίδευση στην υπερηχοκαρδιογραφία στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-10, παρακολούθησε μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου της Bologna στα νοσήματα της πνευμονικής κυκλοφορίας (International Master in Pulmonary Vascular Diseases) και έλαβε τον τίτλο κατόπιν εξετάσεων.

Είναι βασικό μέλος της ιατρικής ομάδας για την εκτίμηση, θεραπευτική αντιμετώπιση και παρακολούθηση ασθενών με πνευμονική υπέρταση. Το Εξωτερικό Ιατρείο Πνευμονικής Υπέρτασης του ΑΠΘ  παρακολουθεί ετησίως περίπου 250 ασθενείς με νοσήματα της πνευμονικής κυκλοφορίας κυρίως ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα όπως επίσης και ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση από όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της  πνευμονικής κυκλοφορίας καθώς και στην υπερηχοκαρδιογραφία και τη φυσιολογία της άσκησης σε ασθενείς  με πνευμονική υπέρταση, με δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Είναι μέλος έξι Επιστημονικών Εταιρειών με πολλαπλές συμμετοχές με εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά Συνέδρια και συντονίστρια της ομάδας εργασίας Πνευμονικής Υπέρτασης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.


Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail gpitsiou@yahoo.gr